Despre acarieni


 

CURATENIE REALA ELECOR VA SCAPA DE ACARIENI SI ALERGENI

bugCaderea pielii este un fenomen natural, care se petrece pe tot parcursul zilei.

Pe seama pielii cazute de pe corp se dezvolta si traiesc niste microorganisme din familia paienjenilor microscopici ce poarta numele de acarieni. Acestia au dimensiunea egala cu a 300-a parte din grosimea unui fir de par si sunt cei ce provoaca si intretin alergiile respiratorii si dermatologice. Usoarele mincarimi ale pielii sau iritatiile care apar pe fata aparent fara motiv sau senzatia de uscaciune a gatului se datoreaza acestor acarieni.

Pentru haine, lenjeria patului si pijama exista masina de spalat ! Salteaua cum o curatam insa? Fie o aspiram, fie o ducem afara la batut. Rezultatul aspirarii la aparatele obisnuite este egal cu zero deoarece peria se lipeste de suprafata materialului iar aspiratorul incearca sa traga din saltea asa cum ar incerca un om cu gura astupata, sa respire… Iar a bate o saltea este similar cu a bate o cana cu faina de masa: stratul de la suprafata se ridica in aer iar restul se taseaza mai bine…. In general dormim cam 6 – 8 ore pe noapte. Deci, o treime dintr-o zi o petrecem in pat. Implicit realizam ca o treime din pielea cazuta se depune in saltea. Asa cum se stie, salteaua capata in timp un miros specific si, odata cu ea, dormitorul are un miros usor schimbat fata de restul casei. Practic, in saltea acarienii au conditii de viata excelente deoarece au: caldura, intuneric, umiditate si hrana din belsug. Sa nu uitam ca ei aici se hranesc, se inmultesc, fac ce fac, iar ceea ce fac este deosebit de periculos si nociv pentru noi. De fapt rezidurile vietii lor sunt ridicate in atmosfera si inhalate la fiecare asezare pe pat sub forma unui praf extrem de fin, vizibil foarte bine in razele soarelui. Aceste reziduri contin alergenul care ajunge in plamini si de acolo in singe.

acarieni 01

Exista multe persoane alergice la praf. Ele au aceasta reactie alergica numai la praful din casa, nu si la praful de afara. Deci, practic, nu sunt alergice la praf. Acarienii intretin alergiile fiind raspanditi peste tot unde se aduna piele cazuta: in haine, in tapiterie, in covor, dar mai ales in saltea, perne si plapumi. Ei favorizeaza imbolnavirile. De aceea, paradoxal, persoanele casnice se imbolnavesc mai usor decat persoanele active. La o raceala prelungita, intotdeauna medicul ne recomanda si o curatenie impecabila in camera, precum si aerisirea frecventa a acesteia. Stim doar foarte bine ce spune proverbul: “cand soarele intra pe fereastra, doctorul iese pe usa.”

acarieni 02

Cele mai afectate persoane sunt si cele mai nevinovate: copiii. Ei se joaca mult timp pe covor, sar pe pat ridicand praful acesta foarte fin. Din acest motiv, copiii fac forme alergice ale bolilor aparatului respirator: bronsite, rinite alergice. Un copil cu asemenea afectiuni trebuie sa doarma cu salteaua, patura si perna imbracate in folie de plastic. Doctorii cunosc existenta acarienilor, dar nu au nici o solutie.

Daca am bea un pahar cu apa amestecata cu asa ceva, aparatul digestiv ar rezista, dar inspirand mereu acest praf, aparatul respirator va fi mereu afectat.

Sa nu uitam ce spune un alt cunoscut proverb: “pe cine nu omori, nu te lasa sa traiesti !”

Kirby, sistemul de curatenie pe care noi il folosim, este singurul aparat la nivel mondial care transmite vibratii pana la 30 de centimetri in profunzimea saltelei de unde extrage cu o forta de aspiratie redutabila, depozitele de piele moarta si acarieni, arestandu-le cu ajutorul filtrelor HEPA ce nu lasa sa treaca spre exterior particulele de nivel microscopic.

acarieni 03

 

Programati-va pentru curatarea saltelelor chiar acum la telefon: 0727.335.361 sau 0766.430.131